Pan Bolo (Brood pudding)
Ingrediënten:
- 25 gr boter
- 8 oude witte boterhammen
- 2 dl melk
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 3 eetlepels suiker
- 1 ei
- 5 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels sukade
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200° C en vet 4 ovenvaste schaaltjes met wat boter in.
- Week de boterhammen in de melk en prak ze met een vork fijn.
- Roer de bloem met het bakpoeder, de helft van het kaneelpoeder en 2 eetlepels suiker door elkaar, voeg dit mengsel met het ei, het citroensap, de rozijnen en de sukade aan het broodmengsel toe en roer het goed door.
- Verdeel het broodmengsel over de schaaltjes, bestrooi het met de rest van de suiker en het kaneelpoeder en verdeel er de rest van de boter over.
- Bak de broodtaartjes in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer met een bolletje ijs of een paar parten mango.
Recept Didi & Marly
2 Comments