Gelatine Pudding (Bolo di Glas)

Gelatine Pudding (Bolo di Glas)

Ingrediënten:

Voor de gekleurde gelatine:

  • 12 gelatineblaadjes
  • 1 pakje rode gelatine (ongeveer 77 gram) (of kleur naar eigen keuze)
  • 1 pakje blauwe gelatine (ongeveer 77 gram) (of kleur naar eigen keuze)
  • 1 pakje gele gelatine (ongeveer 77 gram) (of kleur naar eigen keuze)
  • Water

 

Voor de witte gelatine:

  • 10 gelatineblaadjes
  • 500 ml koffiemelk
  • 1 blik gecondenseerde volle melk met suiker (397 gram)
  • 1/2 theelepel witte vanille aroma
  • 1/2 theelepel amandel aroma
  • 250 ml zure room
  • Water

Bereidingswijze:

Gekleurde gelatine:

  1. Week de 12 gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  2. Meng 250 ml heet water in de rode gelatine.
  3. Los hierin 4 blaadjes goed uitgeknepen gelatine op.
  4. Voeg 250 ml koud water toe en goed mengen.
  5. Giet de gelatine in een plastic vorm en laat het een paar uurtjes (of 1 nacht) in de koelkast opstijven.
  6. Maak de blauwe en gele gelatine op dezelfde wijze klaar als de rode gelatine.
  7. Een puddingvorm van 24 cm omtrek met olie insmeren.
  8. De gelatine in kleine blokjes snijden en in de vorm doen. Hoeveelheid en combinatie van de kleuren naar eigen smaak en keuze. U kunt een deel van de gekleurde gelatine apart houden voor decoratie.
  9. Zet de vorm in de koelkast.

 

Witte gelatine:

  1. Week de 10 gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn.
  2. Giet de melk in een pan en laat het op laag vuurtje opwarmen.
  3. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
  4. De gecondenseerde volle melk met suiker toevoegen en met een garde goed roeren.
  5. De amandel-, vanille aroma en zure room toevoegen en goed kloppen.
  6. Dit mengsel mag niet heet zijn, anders gaat de gekleurde gelatine smelten.
  7. Laat het dus goed afkoelen.
  8. Giet dit mengsel over de gekleurde gelatine in de puddingvorm.
  9. Laat het een paar uurtjes (of 1 nacht) in de koelkast opstijven.
  10. Maak de rand van de pudding voorzichtig los van de vorm en stort het op een platte schaal.

Bron: Willem Seferina. In het kookboek De Smaken van de Antillen Deel 3 vindt u veel meer inspirerende feestrecepten.

 

One Comment

Geef hieronder een reactie.