Lie di Coco (Antilliaanse Cocosijs)

Lie di Coco (Antilliaanse Cocosijs)

Ingrediënten:

  • 500 ml halfvolle melk
  • 300 ml water
  • 200 gr witte suiker
  • 1 eetlepel amandel aroma
  • 1 cocosnoot

Bereidingswijze:

  1. De bovenste drie gaten van de cocosnoot openen met een schroevendraaier om de cocoswater eruit te halen.
  2. De cocosnoot daarna open (zie video hieronder).
  3. De helft van de cocosvruchtvlees eruit halen met een mes en fijn raspen. De andere helft bewaren in de koelkast.
  4. Alle ingrediënten (inclusief de cocoswater) mixen in een blender en even laten staan.
  5. U zult merken dat een gedeelte van de cocosvruchtvlees gaat drijven. Schep deze drijvende ruwe mengsel uit de blender.
  6. De mengsel die in de blender is nu in plastic bekertjes van 200cc (=200 ml) schenken.
  7. De gevulde bekertjes 24 uur laten vriezen in de vriesvak.
  8. Meestal wordt bij het nuttigen de Lie in het bekertje omgedraaid.
  9. Als u het lekker vindt kunt u de drijvende ruwe mengsel ook gewoon erin laten. Dan is de mengsel wat minder verfijnd en proeft u meer cocosvruchtvlees.
  10. Probeer dat met een paar bekertjes en proef zelf het verschil.

 

Coconut-op-achtergrond-voorpagina1.jpg

 

Geef hieronder een reactie.