Lie di Coco (Antilliaanse Cocosijs)
Ingrediënten:
- 500 ml halfvolle melk
- 300 ml water
- 200 gr witte suiker
- 1 eetlepel amandel aroma
- 1 cocosnoot
Bereidingswijze:
- De bovenste drie gaten van de cocosnoot openen met een schroevendraaier om de cocoswater eruit te halen.
- De cocosnoot daarna open (zie video hieronder).
- De helft van de cocosvruchtvlees eruit halen met een mes en fijn raspen. De andere helft bewaren in de koelkast.
- Alle ingrediënten (inclusief de cocoswater) mixen in een blender en even laten staan.
- U zult merken dat een gedeelte van de cocosvruchtvlees gaat drijven. Schep deze drijvende ruwe mengsel uit de blender.
- De mengsel die in de blender is nu in plastic bekertjes van 200cc (=200 ml) schenken.
- De gevulde bekertjes 24 uur laten vriezen in de vriesvak.
- Meestal wordt bij het nuttigen de Lie in het bekertje omgedraaid.
- Als u het lekker vindt kunt u de drijvende ruwe mengsel ook gewoon erin laten. Dan is de mengsel wat minder verfijnd en proeft u meer cocosvruchtvlees.
- Probeer dat met een paar bekertjes en proef zelf het verschil.