Bolo di Chukulati (Antilliaanse Chocolade taart)
Ingrediënten:
Voor de Chocoladetaart:
- 6 eieren
- 75 gram chocolade in poedervorm (geen cacao)
- 1 dl warm water
- 250 gram bloem
- 200 gram suiker
- 1 ruime theelepel bakpoeder
- zout
- 1 deciliter zonnebloem olie
Voor de Chocoladecrème:
- 1/2 liter melk
- 150 gram chocolade
- 2 eetlepels bloem
- suiker naar smaak
- 1 eetlepel roomboter
- 1 citroen, de schil en het sap ervan
Bereidingswijze:
Bereidingswijze Chocoladetaart:
- Meng de chocoladepoeder met het warme water en laat afkoelen.
- Meng de bloem, de suiker, wat zout, het bakpoeder in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en doe de olie en de chocolademassa (mengsel van chocoladepoeder en warm water) hierin. Roer alles goed door elkaar.
- Splits de eieren en roer eerst alleen de eierdooiers door het deeg.
Klop de eiwitten stijf en voeg ze daarna aan het deeg toe. - Doe het deeg in een springvorm en bak de taart in het midden van de oven eerst 45 minuten op 175°C en daarna 15 minuten op 200°C.
Snijd de taart doormidden en vul hem met chocoladecrème (zie bereidingswijze hieronder). - Leg de bovenste laag erop en bestrijk het geheel met chocolade crème. Ter garnering kunt u er Noten over strooien.
Bereidingswijze Chocoladecrème:
- Doe de melk en de chocolade in een pan en laat koken.
- Voeg de bloem, de boter en de citroen (schil en sap) toe en blijf roeren tot een dikke massa is ontstaan.
- Voeg tenslotte de suiker toe naar smaak.