Antilliaanse Corned Beef balletjes

Antilliaanse Corned Beef balletjes

Ingrediënten:

  • 2 blikken cornedbeef
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 5 takjes selderij
  • 50 gram boter
  • 1/2 literblik tomaten
  • tarwebloem
  • paneermeel
  • 3 eieren
  • 1/2 liter slaolie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper
  • mosterd

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin eerst de gesnipperde ui en knoflook, daarna de in stukjes gesneden paprika en gehakte selderij.
  2. Voeg de cornedbeef toe en fruit alles tot het vlees rul is.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en roer alles goed door elkaar tot de tomaten uiteenvallen.
  4. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  5. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  6. Voeg tarwebloem toe, totdat het mengsel dik genoeg is dat er ballen gemaakt kunnen worden.
  7. Laat het geheel afkoelen en vorm dan ongeveer 30 balletjes.
  8. Haal ze door het paneermeel, kluts de eieren los en haal de balletjes hierdoor en daarna weer door het paneermeel.
  9. Verhit de olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
  10. Serveer ze met mosterd.

Bron recept: Antilliaans kookboek.
 

 

Geef hieronder een reactie.