Antilliaanse Corned Beef balletjes
Ingrediënten:
- 2 blikken cornedbeef
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 5 takjes selderij
- 50 gram boter
- 1/2 literblik tomaten
- tarwebloem
- paneermeel
- 3 eieren
- 1/2 liter slaolie
- 1 theelepel nootmuskaat
- zout en peper
- mosterd
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin eerst de gesnipperde ui en knoflook, daarna de in stukjes gesneden paprika en gehakte selderij.
- Voeg de cornedbeef toe en fruit alles tot het vlees rul is.
- Voeg de gepelde tomaten toe en roer alles goed door elkaar tot de tomaten uiteenvallen.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
- Voeg tarwebloem toe, totdat het mengsel dik genoeg is dat er ballen gemaakt kunnen worden.
- Laat het geheel afkoelen en vorm dan ongeveer 30 balletjes.
- Haal ze door het paneermeel, kluts de eieren los en haal de balletjes hierdoor en daarna weer door het paneermeel.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
- Serveer ze met mosterd.
Bron recept: Antilliaans kookboek.
One Comment