Antilliaanse Pikaballen (Pikante gehaktballetjes)

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram varkensgehakt
  • 3/4 kopje paneermeel (ongeveer 90 gram)
  • 1 theelepel zout, peper en komijnpoeder
  • 1 ui
  • 2 Madam Jeanette
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 2 opgeklopte eieren
  • 3 eetlepels boter
  • 6 eetlepels olie

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui.
  2. Snij de Madame Jeanette en verwijder de zaadjes.
  3. Ui, Madame Jeanette en peterselie in de keukenmachine fijn malen.
  4. Meng de ui mengsel, paneermeel, zout, peper, komijnpoeder en eieren door het gehakt en vorm er ongeveer 50 balletjes van.
  5. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rond bruin.
  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de pikaballetjes met een saus naar eigen keuze.

Bron recept:  Desiree Gourmet kookboek Antilliaanse Borrelhapjes, Snacks en Salades

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*