Antilliaanse Pikaballen (Pikante gehaktballetjes)
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram varkensgehakt
- 3/4 kopje paneermeel (ongeveer 90 gram)
- 1 theelepel zout, peper en komijnpoeder
- 1 ui
- 2 Madam Jeanette
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 2 opgeklopte eieren
- 3 eetlepels boter
- 6 eetlepels olie
Bereidingswijze:
- Pel de ui.
- Snij de Madame Jeanette en verwijder de zaadjes.
- Ui, Madame Jeanette en peterselie in de keukenmachine fijn malen.
- Meng de ui mengsel, paneermeel, zout, peper, komijnpoeder en eieren door het gehakt en vorm er ongeveer 50 balletjes van.
- Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rond bruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de pikaballetjes met een saus naar eigen keuze.
Bron recept: Â Desiree Gourmet kookboek Antilliaanse Borrelhapjes, Snacks en Salades