Pandushi Kokolishi

Pandushi Kokolishi

Recept voor 10 Pandushi’s met vulling naar keuze:

Ingrediënten:

Deeg voor 10 panddushi’s:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram gist (instant)
  • 50 gram suiker
  • 3/4 (drie kwart) theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram zachter boter
  • circa 275 ml koud water
  • 1 eetlepel witte vanille aroma
  • gele voedingskleurstof
  • 5 gram zout

 

Rozijnen vulling voor 10 pandushi’s:

  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 2 eetlepels kaneelsuiker (2 eetlepels suiker met 2 theelepels kaneelpoeder mengen)
  • 100 gram geweekte rozijnen

 

Kokos vulling voor 10 pandushi’s:

  • 1/2 kopje ananas- of abrikozenjam
  • 25 gram gedroogde geraspte kokos

 

Afwerking pandushi’s:

  • 1/2 kopje ananas- of abrikozenjam, 1 eetlepel water

Bereidingswijze:

  1. Bakplaat met bakpapier bedekken.
  2. Doe de bloem, gist, suiker, kaneelpoeder en boter in een mixkom en goed mengen met een mixer. Gebruik de mixer deeghakken om het deeg te maken.
  3. Meng het water, vanille aroma en een paar druppels gele voedingskleurstof apart samen (watermengsel).
  4. Terwijl de mixer op een lage snelheid blijft kloppen, voegt u beetje bij beetje het watermengsel toe.
  5. De zout toevoegen en de mixer laten kneden tot het deeg een soepel geheel wordt ( circa 5 min).
  6. Het deeg daarna op een met bloem bestoven werkvlak met de handen doorkneden tot het soepel aanvoelt.
  7. Van het deeg een rechthoek vormen op het werkvlak.
  8. Bedek het deeg met een vochtig keukendoek gedurende 20 min. Rol het deeg uit tot een plak van 30 x 30 cm. Niet te dun uitrollen.
  9. Met de vulling naar keuze (rozijnen vulling of kokos vulling) bestrooien en strak oprollen.
  10. Voor pandushi’s met rozijnenvulling: bestrijk het deeg met gesmolten boter (niet heet!) en met de kaneelsuiker en rozijnen bestrooien.
  11. Voor pandushi’s met kokos vulling: bestrijk het deeg met de jam en bestrooi het met de kokos.
  12. Met een nat zaagmes deegstukjes van 3 cm breed afsnijden. De sluiting van de opgerolde deegstukjes loshalen, eronder (vast)leggen om het losbakken van de pandushi’s te voorkomen. Op enige afstand van elkaar op de bakplaat leggen. Met een opgeklopte ei bestrijken.
  13. Laat de pandushi’s circa 50 min narijzen.
  14. Bak ze mooi goudbruin in een voorverwarmde over op 200 graden voor 20 min.
  15. Afwerking: Roer de ananas- of abrikozenjam met het water gedurende enkele min op middelgroot vuur. De pandushi’s hiermee bestrijken. Eet smakelijk!

 

Recept van Desiree Gourmet – Smaken van de Antillen deel II

 

Geef hieronder een reactie.