Pan Sera!

Pan Sera!

Pan Sera

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels gist (instant)
  • 2 eetlepels suiker
  • 80 gram margarine
  • 250 ml koud water
  • 1 theelepel keukenzout
  • Optioneel: een mixer, anders gewoon met de hand mengen zoals vroeger werd gedaan.

Bereidingswijze:

  1. Dit recept is voor 10 Pan Sera. Pan Sera is een vrij machtig broodje. Doe de bloem, gist, suiker en zout in een (mixer)kom en meng ze even goed.
  2. Doe daarna de margarine in kleine stukjes in de (mixer)kom. Gebruik de deeghaken van de mixer om dit deeg te maken. Meng alles goed samen.
  3. Voeg het KOUDE water beetje bij beetje toe terwijl de mixer op een LAGE snelheid blijft kloppen. Laat de mixer kneden totdat het een soepel deeg wordt (±5 minuten).
  4. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de handen door totdat het soepel aanvoelt. Niet te LANG doorkneden anders wordt het te hard.
    Het deeg opbollen en op een met bloem bestrooide werkvlak plaatsen.
  5. Bedek het deeg met een vochtige keukendoek voor 25 minuten.
  6. Het deeg in 10 stukjes van ±85 gram verdelen. Opbollen en op een met bloem bestrooide werkvlak plaatsen. Weer met een vochtige keukendoek bedekken en na 10 minuten de deegbolletjes met een deegroller uitrollen.
  7. Leg ze op enige afstand van elkaar op met bakpapier beklede bakplaten.
  8. Prik het deeg 5 keer met een vork om de gaten erin te krijgen (zie foto) en laat ze 1 uur narijzen.
  9. Bestrijk ze nu met een keukenkwastje met melk zodat ze bij het bakken goudbruin worden.
  10. Bak ze daarna mooi goudbruin in een hete voorverwarmde oven op 200°C voor circa 25 minuten. Eet smakkelijk! Heerlijk op zondag!

Bron: 1000awesomethingsaboutcuracao.com Ga naar deze website voor het recept in het engels.

 

One Comment

  1. Ik heb de pan sera gemaakt maar helaas zijn ze niet mooi opgebold…komt het omdat ik geen suiker had? of te plat gerold met de deegroller?

Geef hieronder een reactie.