Upside Down Ananas Cake (variatie)
Ingredienten:
- 250 gram bloem
- 200 gram boter
- 2 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 175 gram rietsuiker
- 1 blikje ananasplakken
- 1 blikje kersen
Bereidingswijze:
- Smeer de bodem van de cakeblik met boter in en strooi een beetje rietsuiker over.
- Bekleed de cakebodem zoveel mogelijk met de ananasringen en de kersen en leg een paar kersen in het midden van de ananasschijf. Het vruchtensap uit de ananasblikje niet weggooien.
- Roer de boter samen met de suiker in een aparte kom tot het geheel romig eruit ziet. Gebruik een mixer hiervoor.
- Voeg daarna één voor één de eieren toe. Roer de bloem en bakpoeder goed door de massa. Voeg een half kopje van het vruchtensap toe.
- Het geheel in het cakeblik over de ananas heen gieten en circa 40 – 50 minuten goudgeel en gaar bakken in een matig warme oven (tussen  de 140 – 160 graden, de oven voorverwarmen).
- Na het bakken de cake op een schaal omkeren en laten afkoelen. Eetsmakkelijk!
- Zie onderstaande video voor meer Caribische variaties! Deze Jamaicaanse mevrouw voegt ook geraspte kokos in het beslag.
Bron recept: De Caribische Keuken – Ilse-Marie Dorff
One Comment