Tostones (of Patacones)

Tostones (of Patacones)

Bron: Cuba keuken

Ingrediënten:

  • 2 groene bakbananen
  • olijfolie
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bananen pellen en in stukken van ca. 3 cm snijden. Laag van 1 cm olijfolie verhitten in braadpan. Banaanstukken om en om bakken in niet al te hete olie (middelmatig vuur). Wanneer de stukken beginnen te verkleuren na ca 3-5 min bakken uit de olie halen.
  2. Banaan uit laten lekken en eventueel met keukenpapier deppen.  Met de achterkant van een grote lepel de banaan voorzichtig pletten tot ca 1 cm hoogte.
    Let op dat de stukken niet te plat worden.
  3. Leg de geplette banaan ca. 30 min in een kom met zout water. Zorg dat alle stukken onder water staan.
  4. Verhit de olie opnieuw. Dit keer goed heet.
  5. Haal ondertussen de banaan uit het water en dep droog met keukenpapier.
  6. Bak de banaan goudbruin in de hete olie. Voor het serveren bestrooien met zout. Serveren bij kip, varkensvlees of vis.

 

Geef hieronder een reactie.