Tostones (of Patacones)
Bron: Cuba keuken
Ingrediënten:
- 2 groene bakbananen
- olijfolie
- zout
Bereidingswijze:
- Bananen pellen en in stukken van ca. 3 cm snijden. Laag van 1 cm olijfolie verhitten in braadpan. Banaanstukken om en om bakken in niet al te hete olie (middelmatig vuur). Wanneer de stukken beginnen te verkleuren na ca 3-5 min bakken uit de olie halen.
- Banaan uit laten lekken en eventueel met keukenpapier deppen. Â Met de achterkant van een grote lepel de banaan voorzichtig pletten tot ca 1 cm hoogte.
Let op dat de stukken niet te plat worden. - Leg de geplette banaan ca. 30 min in een kom met zout water. Zorg dat alle stukken onder water staan.
- Verhit de olie opnieuw. Dit keer goed heet.
- Haal ondertussen de banaan uit het water en dep droog met keukenpapier.
- Bak de banaan goudbruin in de hete olie. Voor het serveren bestrooien met zout. Serveren bij kip, varkensvlees of vis.