Posted on 8 juni 2013 by Antilliaansekeuken.nl in Hoofdgerechten, Soep, Voorgerechten
Ingredienten:
- 250 gr soepgroente
- 2 eetlepels olie
- 2 grote tomaten in blokjes
- 2,5 liter water
- 3 aardappelen in blokjes
- 1 kg kabeljauwfilet (vers of diepvries)
- 2 blikken oesters (verkrijgbaar bij de Antilliaanse Toko’s)
- 8 gepelde grote garnalen
- 5 visbouillontabletten
- 2 limoenen of citroenen
Bereidingswijze:
- Bak de soepgroente in de olie glazig.
- Voeg de tomaten, het water en 4 visbouillontabletten toe en laat de soep aan de kook komen.
- Schep het schuim eraf tot er geen schuim meer te voorschijn komt.
- Voeg de aardappelen erbij en kook de soep tot de aardappelen gaar zijn.
- Voeg nu de vis en de garnalen toe en kook die 7 minuten tot ze net gaar zijn.
- Doe eventueel het resterende tablet in de soep en voeg er als laatste de oesters bij. Ze mogen niet lang mee koken, anders vallen ze uit elkaar.
- Serveer de soep met de in partjes gesneden limoen of citroen.
Gerelateerd