Sopi di Piska (Antilliaanse vissoep)

Sopi di Piska (Antilliaanse vissoep)

Ingredienten:

  • 250 gr soepgroente
  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote tomaten in blokjes
  • 2,5 liter water
  • 3 aardappelen in blokjes
  • 1 kg kabeljauwfilet (vers of diepvries)
  • 2 blikken oesters (verkrijgbaar bij de Antilliaanse Toko’s)
  • 8 gepelde grote garnalen
  • 5 visbouillontabletten
  • 2 limoenen of citroenen



Bereidingswijze:

  1. Bak de soepgroente in de olie glazig.
  2. Voeg de tomaten, het water en 4 visbouillontabletten toe en laat de soep aan de kook komen.
  3. Schep het schuim eraf tot er geen schuim meer te voorschijn komt.
  4. Voeg de aardappelen erbij en kook de soep tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Voeg nu de vis en de garnalen toe en kook die 7 minuten tot ze net gaar zijn.
  6. Doe eventueel het resterende tablet in de soep en voeg er als laatste de oesters bij. Ze mogen niet lang mee koken, anders vallen ze uit elkaar.
  7. Serveer de soep met de in partjes gesneden limoen of citroen.

 

Geef hieronder een reactie.