Letter di Pinda (Antilliaanse pindakoekjes)
Ingrediënten:
- 300 gram geroosterde pinda
- 400 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepel /1 zakje bakpoeder
- 150 gram boter
- 225 gram suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille- essence of zakje vanillesuiker
- 1 theelepel amandel- essence
Bereidingswijze (circa 1,5 uur):
- Verwarm een oven voor op 180 graden.
- Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine.
- Vak twee bakplaten in met boter en bestrooi ze met wat bloem.
- De bloem met het bakpoeder, de kaneel en de kruidnagel zeven.
- De boter en suiker samen luchtig kloppen.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel.
- Voeg de essences toe en roer goed.
- Voeg het bloemmengsel toe en roer nogmaals goed door.
- Vorm met steeds een eetlepel van het beslag de letter ‘S’ op de bakplaat. (dit gaat het beste als je je handen gebruikt en die van tevoren met bloem bestrooit)
- Bak de koekjes ongeveer 25 minuten op 180 graden.
Bron:Â Letter-recept
2 Comments