Piska ku Funchi!
Funchi, gebakken banaan met vis
Ingrediënten:
- 1 liter koud water
- 1 theelepel zout
- 1-2 eetlepel roomboter of margarine
- 500 gr gele of witte maïsmeel
- 1 rijpe bakbanaan
Ingrediënten:
- 1 liter koud water
- 1 theelepel zout
- 1-2 eetlepel roomboter of margarine
- 500 gr gele of witte maïsmeel
- 1 rijpe bakbanaan
Bereidingswijze:
- Water opzetten en laten koken. Zout en margarine toevoegen.
- Het maïsmeel in kleine beetjes toevoegen en blijven roeren met een garde, zodat geen klontjes ontstaan.
- Zodra het meel iets stevig wordt, het vuur iets temperen en het meel al roerend met een houten pollepel omscheppen en laten doorkoken voor ongeveer 8 minuten.
- Daarna de funchi in een platte bord doen. Met een natgemaakt bord de rand van de funchi gaaf maken en dan het bord stevig aandrukken en afgedekt warm houden.
- Een rijpe banaan van de schil ontdoen en in 6 of 7 langwerpige plakken snijden.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de bananen aan beide kanten bruin.
- Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier.
- Lekker met gebakken vis.
One Comment