Piska ku Funchi!

Piska ku Funchi!

Funchi, gebakken banaan met vis

Ingrediënten:

  • 1 liter koud water
  • 1 theelepel zout
  • 1-2 eetlepel roomboter of margarine
  • 500 gr gele of witte maïsmeel
  • 1 rijpe bakbanaan

Bereidingswijze:

  1. Water opzetten en laten koken. Zout en margarine toevoegen.
  2. Het maïsmeel in kleine beetjes toevoegen en blijven roeren met een garde, zodat geen klontjes ontstaan.
  3. Zodra het meel iets stevig wordt, het vuur iets temperen en het meel al roerend met een houten pollepel omscheppen en laten doorkoken voor ongeveer 8 minuten.
  4. Daarna de funchi in een platte bord doen. Met een natgemaakt bord de rand van de funchi gaaf maken en dan het bord stevig aandrukken en afgedekt warm houden.
  5. Een rijpe banaan van de schil ontdoen en in 6 of 7 langwerpige plakken snijden.
  6. Verhit de olie in een pan en bak hierin de bananen aan beide kanten bruin.
  7. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier.
  8. Lekker met gebakken vis.

Recept van Didi & Marly

 

One Comment

Geef hieronder een reactie.