Posted on 8 juni 2013 by Antilliaansekeuken.nl in Hoofdgerechten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 300 gr kabeljauwfilet
- 2 eetlepels limoensap
- zout, (versgemalen) zwarte peper
- 5 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel blanke azijn
- 2 takjes selderij
Bereidingswijze:
- Breng in een pan water aan de kook.
- Pel de ui en de knoflook.
- Snipper de ui fijn en halveer de knoflook.
- Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water, spoel ze onder koud water af, ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Besprenkel de kabeljauwfilet met limoensap en bestrooi met zout en peper.
- Verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de vis in ± 4 minuten bruin; keer de filet halverwege.
- Neem de vis uit de pan en leg hem op een bord.
- Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de ui, de knoflook, de tomaten en de tomatenketchup ± 3 minuten.
- Voeg 1 dl water en de azijn toe.
- Leg de vis in de saus en stoof hem, onder af en toe bedruipen met de saus, zachtjes nog ± 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper en knip de selderij erboven fijn.
- Serveer met rijst en gebakken banaan.
Gerelateerd