Sopi di Pampuna (Caribische pompoensoep)
Ingrediënten:
- 800-1000 gr pompoen
- 2-3 eetlepels cocosolie (of olijfolie)
- 400 ml cocosmelk
- 500 ml water
- 1 fijn gehakte middelgrote ui
- 2 fijn gehakte knoflooktenen
- 1 selderij takje in stukjes gesneden
- 1,5 eetlepel kerriepoeder
- halve theelepel vers geraspte gember (of gemberpoeder)
- 1 groentebouillontablet (of vleesbouillon)
- zout en peper naar eigen smaak
- halve madam Jeanette (of tabascosaus naar eigen smaak)
- Optioneel: 250 gr pekelvlees (zoutvlees)
- Optioneel:1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- Optioneel: verse peterselie
Bereidingswijze:
- De pompoen schillen en in stukjes snijden (pitten en draderige binnenkant verwijderen).
- De fijn gehakte ui, knoflook, selderij en Madam Jeanette voor een paar minuten in de cocosolie fruiten op laag vuur in een diepe pan.
- De gember en kerriepoeder toevoegen tijdens dit proces.
- Daarna de stukjes pompoen toevoegen in de pan en even laten smoren op laag vuur.
- Nu de cocosmelk, het water en de groentebouillontablet toevoegen en het geheel laten koken voor ongeveer 25 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak (met een paar druppels tabasco als je geen Madam Jeanette hebt gebruikt) peper en zout.
- Optioneel: voeg de pekelvlees (zoutvlees) toe na pureren van de soep.
- Optioneel: roer de crème fraîche los met een lepeltje voor een nog smeuïger soep.
- De soep garneren met selderijblaadjes (of verse peterselie)
- Serveren met geroosterd brood.
3 Comments