Funchi met spinazie, krabsticks en garnalen
Sea food funchi
Op de traditionele witte of gele funchi zijn veel variaties mogelijk. Hierbij een variatie van de funchi met sea food.
Ingrediënten:
Voor de funchi:
- 200 gr witte maïsmeel (merk P.A.N. is de beste)
- 500 ml koud water
- 100 gr voorgekookte garnalen
- 100 gr krabsticks
- 150 gr bevroren spinazie a la crème
- 75 gr geraspte oude kaas
- 1 eetlepel roomboter of margarine
- 1 eetlepel mix van zout en knoflookpoeder
Voor de salade en de bakbanaan:
- 1 rijpe bakbanaan
- halve avocado
- halve komkommer
- 100 gr cherry tomaten
- beetje zout en peper
- halve limoen
- olijfolie
Bereidingswijze:
Voor de funchi:
- Maak de funchi (zie het basisrecept voor funchi).
- Voeg roerend de blokjes bevroren spinazie toe aan de funchi totdat deze goed gemengd en gesmolten zijn.
- Voeg daarna de krabsticks en de garnalen in stukjes toe aan het geheel en laat deze even koken.
- Als laatste de geraspte kaas toevoegen (de hoeveelheid kaas kan naar eigen smaak worden toegevoegd, blijf proeven).
Voor de salade en de bakbanaan:
- Snij de bakbanaan in 6 a 7 langwerpige stukjes.
- Bak de stukjes bakbanaan in de olijfolie totdat deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn en haal ze eruit.
- Snij de tomaten, komkommer en avocado in stukjes.
- Meng ze door elkaar in een kom en pers de halve limoen erin.
- Voeg een klein beetje olijfolie toe.
- Zout en peper naar eigen smaak toevoegen.