Funchi met spinazie, krabsticks en garnalen

Funchi met spinazie, krabsticks en garnalen

Sea food funchi

Op de traditionele witte of gele funchi zijn veel variaties mogelijk. Hierbij een variatie van de funchi met sea food.

Ingrediënten:

Voor de funchi:

  • 200 gr witte maïsmeel (merk P.A.N. is de beste)
  • 500 ml koud water
  • 100 gr voorgekookte garnalen
  • 100 gr krabsticks
  • 150 gr bevroren spinazie a la crème
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel roomboter of margarine
  • 1 eetlepel mix van zout en knoflookpoeder

 

Voor de salade en de bakbanaan:

  • 1 rijpe bakbanaan
  • halve avocado
  • halve komkommer
  • 100 gr cherry tomaten
  • beetje zout en peper
  • halve limoen
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Voor de funchi:

  1. Maak de funchi (zie het basisrecept voor funchi).
  2. Voeg roerend de blokjes bevroren spinazie toe aan de funchi totdat deze goed gemengd en gesmolten zijn.
  3. Voeg daarna de krabsticks en de garnalen in stukjes toe aan het geheel en laat deze even koken.
  4. Als laatste de geraspte kaas toevoegen (de hoeveelheid kaas kan naar eigen smaak worden toegevoegd, blijf proeven).

 

Voor de salade en de bakbanaan:

  1. Snij de bakbanaan in 6 a 7 langwerpige stukjes.
  2. Bak de stukjes bakbanaan in de olijfolie totdat deze aan beide kanten mooi goudbruin zijn en haal ze eruit.
  3. Snij de tomaten, komkommer en avocado in stukjes.
  4. Meng ze door elkaar in een kom en pers de halve limoen erin.
  5. Voeg een klein beetje olijfolie toe.
  6. Zout en peper naar eigen smaak toevoegen.

 
Tags:

Geef hieronder een reactie.