Pruimentaart (Bolo di preimu)

Pruimentaart (Bolo di preimu)

Ingrediënten:

  • 500 gr pruimen (zonder pitten)
  • 100 gr witte suiker
  • 15 gr kaneel
  • vanille aroma (1 dopje)
  • amandel aroma (1 dopje)
  • halve fles carostroop bruin of halve fles originele pannenkoekenstroop (250 gr)
  • 125 ml Caribbean rum
  • 250 gr tarwebloem
  • 375 gr roomboter
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • halve zakje bakpoeder (1 tot 2 theelepels)
  • 6 eieren
  • 125 ml water

Bereidingwijze:

  1. De pruimen in kleine stukjes snijden en opwarmen in een pan met de water en de witte suiker en daarna laten staan tot het afgekoeld is.
  2. Daarna het kaneel, de vanille- en amandel aroma, de stroop en Caribbean rum erdoorheen roeren.
  3. Een mengsel maken met een mixer van de roomboter en de bruine suiker. Voeg daarna de eieren (deze eerst apart goed kloppen) toe aan de mengsel en als laatste de bakpoeder en de meel toevoegen. Goed mixen.
  4. Daarna de pruimen mengsel door het beslag roeren met een lepel (geen mixer) en in een ingevet bakvorm (28 cm) gieten. Ongeveer 3/4 deel qua hoogte in de bakvorm vullen.
  5. Optie: je kunt er ook fijn gehakte (wal)noten doen in het beslag.
  6. 90 minuten midden in de voorverwarmde oven op 300F of 160C laten bakken.
  7. Doe de oven niet regelmatig open, dat verminderd de bakkwaliteit. Pas na 60 minuten open maken om te controleren. Met een lange sate stokje de taart prikken om te controleren of het klaar is met bakken. Als de sate stokje in het midden van de taart weer droog uitkomt dan is de taart klaar.
    Als deze nog nat uitkomt laat de taart nog even langer bakken.
  8. Tip!: voor decoractie zie foto. Een beetje pruimen mengsel overlaten en deze apart pureren om op de taart te smeren voor een mooie glans.

 

9 Comments

Laat een reactie achter bij DaphneReactie annuleren