Ponche Crema
Ponche Crema lekker voor de feestdagen!
Ingrediënten:
- 5 verse eieren
- 2 blikken gecondenseerde melk (blikken van 397 gram)
- 2 eetlepels vanille essence
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1 cup Caribbean rum (250 ml)
- 1 of 2 lege plastic flessen
Bereidingswijze:
- De eierdooiers scheiden van de eiwitten en de eierdooiers goed kloppen (met een mixer) totdat de eigeur verdwenen is.
- De eiwitten worden niet gebruikt voor dit recept.
- Langzaam de gecondenseerde melk erbij schenken, de vanille essence en de nootmuskaat toevoegen en nog even zo’n 10 minuten blijven kloppen.
- De Caribbean rum bij kleine beetjes erdoorheen kloppen.
- De Ponche Crema in lege goed schoongemaakte flessen overgieten en afgesloten bewaren in de koelkast.
- Een dag voor gebruik maken en met ijsklontjes serveren in een glas. Zie foto.
Bron recept: Smullen op z’n Antilliaans
3 Comments