Pan de Jamon

Pan de Jamon

Ingrediënten:

  • 80 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels instant gist
  • 500 gram meel
  • 2 eieren
  • 150ml melk
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 5 plakjes spek
  • 350 gram ham, in plakken
  • 100 gram olijven, in plakjes
  • 100 gram donkere rozijnen
  • 100 gram lichte rozijnen
  • 2 eetlepels melasse (bij gebrek kun je ook stroop gebruiken)



Bereidingswijze:

  1. Los de suiker op in het water. Voeg het gist toe en laat dit 10 minuten staan, totdat het gaan schuimen.
  2. Voeg hieraan de meel, één ei en de melk toe.
  3. Kneed het (met de machine of met de hand) tot het een uniform en compact deeg is geworden.  Als het blijft plakken, kun je uiteraard nog wat extra meel toevoegen.
  4. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  5. Verwarm de oven voor tot 200 graden. (hete lucht oven: 180 graden).
  6. Rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is. De randen mogen iets dunner zijn.
  7. Besmeer het uitgerolde deeg met boter.
  8. Verdeel de spek, de ham, de rozijnen en de olijven nu gelijkmatig over het deeg.
  9. Rol het deeg losjes op en vouw de uiteinden onder de rol.
  10. Prik met een vork een gaatjespatroon in het brood door tussen de gaatjes steeds 5 cm over te slaan.
  11. Bak het brood nu op een vel bakpapier voor 40 minuten.
  12. Klop het andere ei samen met de melasse of stroop.
  13. Strijk dit over het brood en bak het brood hierna nog 5 minuten.
  14. Laat het daarna minstens een uur afkoelen (!) en snijd het daarna in plakken.

 

 

Geef hieronder een reactie.