Posted on 30 november 2013 by Antilliaansekeuken.nl in Lekkernijen, Taarten
Ingrediënten:
- 2 droge kokosnoten (bruine kokosnoten)
- 500 ml water
- 900 gram witte suiker
- schil van 1 limoen
- een paar druppels aroma/essence (smaak naar eigen keuze, vanille, kokos, kersen, ananas of anijs aroma)
- suikerthermometer
- Optioneel: voedselkleurstoffen (kleur naar eigen keuze, zie foto)
Bereidingswijze:
- De water en de suiker koken in een grote pan totdat het stroperig wordt. Tip: met de punt van een lepel een beetje suiker uit de pan halen en boven de pan terug in de pan laten glijden van de lepel. Als de suiker langzaam afglijdt van de lepel dan is het stroperig genoeg geworden om verder te gaan met de volgende stap hieronder. In het Papiaments zeggen ze ”E suku a kue punta”.
- De geraspte kokosvruchten en hele limoenschil toevoegen aan de pan.
- Laat het geheel koken op ongeveer 100 graden Celsius (gebruik hiervoor de suikerthermometer)
- Blijf voorzichtig roeren totdat de brij iets dikker wordt en haal de pan van het vuur af.
- Als de mengsel te hard is geworden voeg een beetje warm water aan toe.
- Haal de limoenschil eruit, deze wordt alleen voor de smaak toegevoegd bij het koken.
- Verdeel de witte kokada brij in aparte kommen om naar eigen smaak een paar druppels aroma en/of kleurstof toe te voegen.
- Schep met een lepel of ijsschep stukjes kokada uit op keukenpapier en laat de kokada goed afkoelen.
- Laat een reactie achter hieronder als het goed gelukt is 🙂
Gerelateerd
Pingback: roger vivier outlet