Keshi Yena à L`écureuil (Kaasovenschotel)
Ingrediënten:
- 450 g jonge Edammerkaas
- 400 g mager rundgehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/4 rode paprika
- 1 afgestreken theelepel sambal
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 flinke eetlepel goed uitgelekte kappertjes,
- 10 zwarte olijven
- 1 flinke eetlepel piccalilly
- 1 tl worchestersaus
- 50 g rozijnen
- 2 kleine losgeklopte eieren
- 1 flinke eetlepel fijngeknipte peterselie
- 1 afgestreken tl zout
- klontje boter
- 2 flinke eetlepels paneermeel
Bereidingswijze:
- Glazen cakevorm 28 cm, kaasschaaf
- Schaaf de kaas in dunne plakjes.
- Snijd ui en paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook.
- Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes.
- Warm de oven voor, 150°C + hete lucht.
- Verkruimel het gehakt en bak het in een klontje boter, samen met de knoflook, ui en paprika.
- Ongeveer 5 minuten, tot het gehakt gaar is.
- Voeg van het vuur af sambal, zout, rozijnen, olijven, worchestersaus, tomatenpuree, piccalilly, peterselie en kappertjes toe.
- Omscheppen en even af laten koelen.
- Als het goed is, is de massa nu ongeveer droog, mocht er veel vocht zijn, voorzichtig een beetje afgieten.
- Schep nu de eieren erdoor en het paneermeel.
- Bekleed de vorm met een flinke laag kaas (zie foto), het blijft vanzelf plakken.( Bewaar genoeg voor de bovenkant.)
- Schep nu de gehaktmassa erin en dek af met de rest van de kaas.
- Bak de keshi yena au bain marie, 90 minuten.
- Maak met een mes de bovenrand los, leg een cakeschaal op de vorm en keer het geheel om.
- In dikke plakken snijden en warm serveren met rijst of brood en een frisse groene salade.
Bron: Smulweb