Keshi Yena à L`écureuil (Kaasovenschotel)

Keshi Yena à L`écureuil (Kaasovenschotel)

Ingrediënten:

  • 450 g jonge Edammerkaas
  • 400 g mager rundgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 rode paprika
  • 1 afgestreken theelepel sambal
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 flinke eetlepel goed uitgelekte kappertjes,
  • 10 zwarte olijven
  • 1 flinke eetlepel piccalilly
  • 1 tl worchestersaus
  • 50 g rozijnen
  • 2 kleine losgeklopte eieren
  • 1 flinke eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 1 afgestreken tl zout
  • klontje boter
  • 2 flinke eetlepels paneermeel



Bereidingswijze:

  1. Glazen cakevorm 28 cm, kaasschaaf
  2. Schaaf de kaas in dunne plakjes.
  3. Snijd ui en paprika in kleine stukjes en snipper de knoflook.
  4. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes.
  5. Warm de oven voor, 150°C + hete lucht.
  6. Verkruimel het gehakt en bak het in een klontje boter, samen met de knoflook, ui en paprika.
  7. Ongeveer 5 minuten, tot het gehakt gaar is.
  8. Voeg van het vuur af sambal, zout, rozijnen, olijven, worchestersaus, tomatenpuree, piccalilly, peterselie en kappertjes toe.
  9. Omscheppen en even af laten koelen.
  10. Als het goed is, is de massa nu ongeveer droog, mocht er veel vocht zijn, voorzichtig een beetje afgieten.
  11. Schep nu de eieren erdoor en het paneermeel.
  12. Bekleed de vorm met een flinke laag kaas (zie foto), het blijft vanzelf plakken.( Bewaar genoeg voor de bovenkant.)
  13. Schep nu de gehaktmassa erin en dek af met de rest van de kaas.
  14. Bak de keshi yena au bain marie, 90 minuten.
  15. Maak met een mes de bovenrand los, leg een cakeschaal op de vorm en keer het geheel om.
  16. In dikke plakken snijden en warm serveren met rijst of brood en een frisse groene salade.

Bron: Smulweb

 

 

Geef hieronder een reactie.