Karni Stoba (Gestoofd rundvlees)
Recept voor ongeveer 4 personen.
Ingrediënten:
- 2 pond runderstoofvlees
- ½ eetlepel zout
- ½ theelepeltje zwarte peper
- 2 knoflookteentje, in stukjes gehakt
- ¼ kopje water
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels boter (of margarine)
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene peper, in stukjes gehakt
- 2 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Doe het vlees in een grote kom en kruid het met het zout, de zwarte peper en de knoflook.
- Voeg het water toe en meng het met het vlees en de kruiden. Alles 3 uur laten marineren.
- Verwarm de suiker in een stoofpan tot het bruin is. Voeg de olie en de boter toe en verwarm tot het heet is.
- Haal het vlees uit de marinade en bak het in de verhitte pan.
- Roer af en toe en voeg geleidelijk de overgebleven marinade toe.
- Voeg het komijnzaad, de tomatenpuree, de ui, de peper en de sojasaus toe aan het vlees.
- Roer en vul de pan met water tot het vlees helemaal is ondergedompeld.
- Zet het vuur lager op het moment dat het water begint te koken.
- Bedek de pan en laat het vlees op een lage temperatuur sudderen tot het mals en zacht is.
- Voeg indien nodig extra water toe.
- Serveren met rijst. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Bron recept: Curaçao.com
Pingback: The Making of …? – Antilliaansekeuken.nl
Pingback: 11x onmisbare lokale gerechten om te proeven op Curaçao en Bonaire
Pingback: 11 dingen die je moet proeven op Curacao en Bonaire • DolfijnGO