Karko Stobá (Kroonslak)
Ingrediënten:
- 4 stukjes karko
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 limoenen
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel (vis)kruiden
Bereidingswijze:
- De natuurlijke vlies van de karko’s verwijderen zodat de karko’s wit blijven.
- De karko’s goed wassen in een kom met de limoensap.
- De karko’s plat stampen met een vleesstamper.
- De karko’s daarna in kleine stukjes snijden en in een kom zetten.
- De ui en paprika fijn snijden en fruiten in de boter in een pan. De (vis)kruiden toevoegen en mee laten baken even. Daarna de karko’s in de pan bakken voor een paar minuten en het gerecht is klaar.
- De karko stobá is lekker met rijst of tutú (zie foto). Eet smakkelijk!
uohgyuky
Voor meer informatie over de kroonslag klik hier.
Bron: Kuminda.com
2 Comments