Posted on 29 september 2013 by Antilliaansekeuken.nl in Hapjes
Ingrediënten:
- 500 gr. Black Eye Beans (zwartoogbonen)
- 1 Madame Jeanette-peper
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels water (let op: eetlepel)
- 3 eieren
- 2 eetlepels meel (let op: eetlepel)
- olie om in te frituren
Bereidingswijze:
- Week de bonen een nacht in ruim koud water.
- De volgende dag de bonen afspoelen, pellen en de vliesjes verwijderen.
- De Madam Jeanette doormidden snijden en de zaadjes verwijderen.
- Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine tot een massa.
- Verhit zoveel olie in een pan, dat u genoeg heeft om de balletjes te frituren.
- Schep m.b.v. 2 eetlepels balletjes van het deeg en laat die in de olie glijden.
- Frituur de balletjes totdat ze goudkleurig zijn.
- Serveren met een sausje naar eigen keuze.
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Laden...
Gerelateerd
2 Comments