Kabritu Stoba
Kabritu Stoba (Gestoofd Geitenvlees)
Ingrediënten:
- 2 pond geitenvlees
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 theelepeltje zout
- ½ theelepeltje peper
- ½ theelepeltje komijnzaad
- ½ theelepeltje paprikapoeder
- ½ theelepeltje oregano
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 groene peper, van zaad ontdaan en in stukjes gehakt
- 2 tomaten, ontveld, ontdaan van zaad en in stukjes gehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 kruidnagels, heel
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
- Leg het vlees in een grote schaal en meng met de knoflook, het zout, de peper, het komijnzaad, het paprikapoeder en de oregano.
- Marineer 3 uur, veeg de overtollige kruiden van het vlees, bestrooi het met de bloem en wrijf de bloem in het vlees tot het helemaal bedekt is.
- Verhit de olie met de boter in een diepe pan, voeg het vlees toe en bak op hoog vuur aan alle zijden bruin.
- Voeg de overgebleven marinade, wat water, de ui, de groene peper, de tomaten, de tomatenpuree en de kruidnagels toe. Verlaag het vuur en dek de pan af.
- Stoof op laag vuur voor ongeveer 2 uur totdat het vlees zacht en soepel is en een rijke, volle saus is ontstaan.
Bron: Curaçao.com