Kabritu Stoba

Kabritu Stoba

Kabritu Stoba (Gestoofd Geitenvlees)

Ingrediënten:

  • 2 pond geitenvlees
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepeltje zout
  • ½ theelepeltje peper
  • ½ theelepeltje komijnzaad
  • ½ theelepeltje paprikapoeder
  • ½ theelepeltje oregano
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene peper, van zaad ontdaan en in stukjes gehakt
  • 2 tomaten, ontveld, ontdaan van zaad en in stukjes gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 kruidnagels, heel

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
  2. Leg het vlees in een grote schaal en meng met de knoflook, het zout, de peper, het komijnzaad, het paprikapoeder en de oregano.
  3. Marineer 3 uur, veeg de overtollige kruiden van het vlees, bestrooi het met de bloem en wrijf de bloem in het vlees tot het helemaal bedekt is.
  4. Verhit de olie met de boter in een diepe pan, voeg het vlees toe en bak op hoog vuur aan alle zijden bruin.
  5. Voeg de overgebleven marinade, wat water, de ui, de groene peper, de tomaten, de tomatenpuree en de kruidnagels toe. Verlaag het vuur en dek de pan af.
  6. Stoof op laag vuur voor ongeveer 2 uur totdat het vlees zacht en soepel is en een rijke, volle saus is ontstaan.

Bron: Curaçao.com



 

Geef hieronder een reactie.