Posted on 8 juni 2013 by Antilliaansekeuken.nl in Hoofdgerechten
Ingrediënten:
- 1 zak scampi (500 g, diepvries)
- 200 g chorizoworst, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 rode peper (met zaadjes), in ringetjes
- 200 g achterham, in grove stukken
- 1 bakje tasty tom trostomaten, in vieren
- 300 g witte rijst (langkorrel)
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 2 eetlepels peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden..
Bereidingswijze:
- Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen.
- In braadpan chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken. Chorizo op bordje scheppen.
- Garnalen in bakvet van chorizo al omscheppend 2-3 min. bakken, tot ze gaar en roze zijn. Naast chorizo op bord scheppen.
- In rest van bakvet ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min. bakken.
- Ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor scheppen en 1-2 min. zachtjes bakken.
- Bouillon erbij schenken en rijst afgedekt in 20 min. gaarkoken. Op smaak brengen met zout en veel peper. Helft van scampi erdoor scheppen.
- Rijstschotel in vier grote kommen scheppen en rest van scampi erover verdelen.
- Peterselie erover strooien.
Gerelateerd
3 Comments