Ham di Pasku
Ham di Pasku (Antilliaanse kerstham)
Ingrediënten:
- 1 Antilliaanse ham (ongeveer 2,5 kg) (Toko of Antilliaanse catering)
- 1 groot blik (565 gram) ananas op siroop
- 3 theelepels donkerbruine suiker
- 1 theelepel gemalen kruidnagel (kruidnagelpoeder)
- 6 rode maraschinokersen
- hele kruidnagels
Directions
- Was de ham goed schoon met water.
- Doe de ham met het vel naar beneden in een braadvorm en bedek deze met een stukje aluminiumfolie.
- Plaats de vorm in een voorverwarmde oven en bak de ham gaar (oven 200C / 2,5 uur, een grotere ham moet iets langer).
- Giet de ananas af en houdt het sap achter.
- Voeg suiker en gemalen kruidnagel aan het sap toe en meng goed om ananasstroop te krijgen.
- Besmeer de ham, twintig minuten voordat deze gaar is, royaal met de ananasstroop en daarna elke 5 minuten totdat de ham gaar is.
- Snijd het vel eraf zodra de ham is afgekoeld.
- Prik de ham met kruidnagelen en garneer hem met ananasschijven en marachinokersen in het midden van de ananasringen.
- Serveer de ham met warme broodjes en piccalilly. Bon Pasku!
Bron: Desiree Da Costa Gomez
2 Comments