Funchi (Antilliaanse polenta)

Funchi (Antilliaanse polenta)

Ingrediënten:

  • 1 liter koud water
  • 1 theelepel zout
  • 1-2 eetlepel roomboter of margarine
  • 500 gram gele of witte maïsmeel

Bereidingswijze:

  1. Water opzetten en laten koken, zout en margarine toevoegen.
  2. Het maïsmeel in kleine beetjes toevoegen en blijven roeren met een garde, zodat geen klontjes ontstaan.
  3. Zodra het meel iets stevig wordt, het vuur iets temperen en het meel al roerend met een houten pollepel omscheppen en laten doorkoken voor ongeveer 8 minuten.
  4. Daarna de funchi in een platte bord doen. Met een natgemaakt bord de rand van de funchi gaaf maken en dan het bord stevig aandrukken en afgedekt warm houden.

 
Tags:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*