Cubaanse bonensoep

Cubaanse bonensoep

Ingrediënten:

  • 150 gram chorizo (niet de salamisoort)
  • 2 lente-uien
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 blik zwarte bonen (uitgelekt 425 gram)
  • 1 tomaat
  • 5 dl kippenbouillon (niet dat je hiervoor zelf bouillon moet gaan trekken, gebruik gewoon het geconcentreerde spul uit een pot, dat je aanvult met water)
  • Het sap van 1 limoen, of naar smaak (mag ook uit een plastic flesje)
  • 2 tot 4 eetlepels (30 tot 60 ml) gehakte koriander

Bereidingswijze:

  1. Snijd de chorizo in plakjes ter dikte van een 2 euromunt. Snijd ze vervolgens doormidden of in vieren, net wat je wilt.
  2. Bak de stukjes chorizo ongeveer 5 minuten in een droge pan, of tot ze oranje olie loslaten en een beetje krokant geworden zijn. Schep ze met een schuimspaan in een kom of op een bord.
  3. Snijd het groene deel van de lenteuitjes, maar bewaar het om later in plakjes te snijden. Snijd het witte deel in dunne plakjes en doe die in de pan met oranje olie. Voeg er de gemalen komijn aan toe en roerbak alles een paar minuten op matig vuur.
  4. Kieper de zwarte bonen in de pan. Hak de tomaat grof en roer de stukken – met schil en pitjes en al – plus de kippenbouillon door de soep.
  5. Houd de soep zonder deksel op de pan 10 minuten tegen de kook aan.
  6. Schep de soep in 2 kommen; strooi er de bewaarde stukjes chorizo in, doe er een flinke kneep limoensap bij en strooi er het in dunne plakjes gesneden groen van de lenteuien en wat gehakte koriander over.

Bron recept: Caribmagazine.nl

 

 
Tags:

Geef hieronder een reactie.