Cashewnotentaart (Bolo di Cashewpete)

Cashewnotentaart (Bolo di Cashewpete)

Cashewnotentaart is gemaakt van botertaart met cashewnoten glazuur. Het is een typisch Antilliaanse taart, die meestal rond feestdagen en verjaardagen wordt gemaakt. Veel plezier met het recept!

Ingrediënten:

Ingrediënten botertaart beslag:

  • 500gr boter
  • 450gr suiker
  • 1tl bakingpowder
  • 10 eieren
  • 3tl vanille aroma
  • 2tl amandel aroma
  • 500gr zelfrijzend bakmeel

 

Ingrediënten cashewnoten glazuur:

  • 750gr ongezouten cashewnoten
  • 150gr suiker
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 500ml water
  • Alcohol naar smaak (o.a. amaretto, Bacardi etc…)
  • Citroen extract

Bereidingswijze:

Bereidingswijze botertaart beslag:

  1. Boter met suiker kloppen tot een romige massa. De eieren er één voor één, al kloppende erbij doen.
  2. Vervolgens bakmeel, vanille essence en amandelessence bij het mengsel doen.
  3. Het beslag in zijn geheel overdoen in een beboterde bakvorm, (Bakvorm 26 diameter). Ongeveer 1 uur en 20 minuten in de (voorverwarmde) oven zetten. Bij een temp van 175 graden. Priktest toepassen.
  4. Als de taart gaar is, moet je eerst goed laten afkoelen voordat je de taart kan smeren met het cashewnoten glazuur.

 

Bereidingswijze cashewnoten glazuur:

  1. Maal de cashewnoten fijn.
  2. Houd een stuk of 30 cashewnoten heel voor de garnering.
  3. Zet de suiker met water op vuur en laat het koken tot een dikke stroop. Voeg de gecondenseerde melk erbij en blijf roeren met een houten pollepel totdat de gecondenseerde melk helemaal opgelost is in het suikerwater.
  4. Zet het vuur lager en doe nu de gemalen cashewnoten erbij en roer alles goed door. Als het mengsel te dik wordt zet je een beetje citroen extract. Als het mengsel te waterig wordt dan zet je een beetje alcohol om het dikker te maken.
  5. Haal het mengsel van het vuur en vult meteen de taart ermee. (taart moet wel helemaal! afgekoeld zijn)
  6. Snijd de taart in twee of drie lagen en vul je botertaart met de cashewnoten glazuur.
  7. Na het vullen van de taart, smeer je nu de buitenkant met het glazuur. Laat het mengsel niet afkoelen want anders wordt het hard en dan moet je het weer gaan opwarmen.
  8. Voor de garnering gebruik je de 30 stuks cashewnoten met gekonfijte rode en groene kersen.
  9. Veel plezier met het maken en eten van de Cashewnotentaart!

Bron: Browny’s Cakes

 

 

14 Comments

  1. Pingback: Noten als verantwoorde tussendoortjes | mamaLou blogt

Laat een reactie achter bij LudinairaReactie annuleren