Cashewnotentaart (Bolo di Cashewpete)

Cashewnotentaart (Bolo di Cashewpete)

Cashewnotentaart is gemaakt van botertaart met cashewnoten glazuur. Het is een typisch Antilliaanse taart, die meestal rond feestdagen en verjaardagen wordt gemaakt. Veel plezier met het recept!

Ingrediënten:

Ingrediënten botertaart beslag:

  • 500gr boter
  • 450gr suiker
  • 1tl bakingpowder
  • 10 eieren
  • 3tl vanille aroma
  • 2tl amandel aroma
  • 500gr zelfrijzend bakmeel

 

Ingrediënten cashewnoten glazuur:

  • 750gr ongezouten cashewnoten
  • 150gr suiker
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 500ml water
  • Alcohol naar smaak (o.a. amaretto, Bacardi etc…)
  • Citroen extract

Bereidingswijze:

Bereidingswijze botertaart beslag:

  1. Boter met suiker kloppen tot een romige massa. De eieren er één voor één, al kloppende erbij doen.
  2. Vervolgens bakmeel, vanille essence en amandelessence bij het mengsel doen.
  3. Het beslag in zijn geheel overdoen in een beboterde bakvorm, (Bakvorm 26 diameter). Ongeveer 1 uur en 20 minuten in de (voorverwarmde) oven zetten. Bij een temp van 175 graden. Priktest toepassen.
  4. Als de taart gaar is, moet je eerst goed laten afkoelen voordat je de taart kan smeren met het cashewnoten glazuur.

 

Bereidingswijze cashewnoten glazuur:

  1. Maal de cashewnoten fijn.
  2. Houd een stuk of 30 cashewnoten heel voor de garnering.
  3. Zet de suiker met water op vuur en laat het koken tot een dikke stroop. Voeg de gecondenseerde melk erbij en blijf roeren met een houten pollepel totdat de gecondenseerde melk helemaal opgelost is in het suikerwater.
  4. Zet het vuur lager en doe nu de gemalen cashewnoten erbij en roer alles goed door. Als het mengsel te dik wordt zet je een beetje citroen extract. Als het mengsel te waterig wordt dan zet je een beetje alcohol om het dikker te maken.
  5. Haal het mengsel van het vuur en vult meteen de taart ermee. (taart moet wel helemaal! afgekoeld zijn)
  6. Snijd de taart in twee of drie lagen en vul je botertaart met de cashewnoten glazuur.
  7. Na het vullen van de taart, smeer je nu de buitenkant met het glazuur. Laat het mengsel niet afkoelen want anders wordt het hard en dan moet je het weer gaan opwarmen.
  8. Voor de garnering gebruik je de 30 stuks cashewnoten met gekonfijte rode en groene kersen.
  9. Veel plezier met het maken en eten van de Cashewnotentaart!

Bron: Browny’s Cakes

 

 

14 Comments

  1. Pingback: Noten als verantwoorde tussendoortjes | mamaLou blogt

  2. Wat voor boter moet het zijn? Gewone margarine of iets anders?

  3. Hallo….
    Ik heb een vraagje en wat te melden hihih…
    ik maak deze taart al een mooie tijd voor vrienden en familie voor verjaardagen,
    Ik wou vragen waar jullie de cashewnoten kopen ik vind ze echt duur…
    ik wou even melden (misschien heeft iemand anders er wat aan) dat ik op 1 punt heel erg afwijk vergeleken met het recept. In mijn bolo di cashewpete gaat vééééél meer alcohol in dat in dit recept ik bestrijk met zo’n boter kwast de bolo di manteka met de alcohol alle plakken. Daarna gaat er zeker nog wel 200 ml alcohol ( whiskey of cognac ligt er aan wie hem wil) in het glazuur. Dat doe ik pas wanneer de glazuur al bijna klaar is. op me taart mooi glas te bestrijken met het glazuur doe ik dit met een ‘pannenlikker”. In het verleden heb ik met minder gedaan maar vrienden en familie vinden hem nu lekkerder en hij is nu zeker goed te bewaren. veel hollandse mensen doen taart in de koelkast dit moet je dus echt NIET met deze taart doen dan word hij droog.
    ik hoop dat hier iemand wat aan heeft gehad en hoop ook te weten te komen waar jullie je cashewnoten kopen
    greetzzz

  4. maakt het uit op welke stand de oven staat? want ik kan hem op boven en onder zetten of alleen onder of alleen boven.. ook op hete lucht en nog een andere stand.. maakt t nog uit welke ik neem

  5. hoeveel alcohol gaat erin of alleen als het glazuur te waterig is? en heeft u tip hoe fijngemalen moeten de noten zijn anders is het glazuur niet glad toch? of mag dat? gracias

  6. hola ik heb een vraag hoeveel en waneer doe je alcohol bij de glazuur want ik begrijp nu alleen als glazuur te waterig is? enn zit het glazuur dan vol met puntjes van de noten of moeten deze helemaal tot pap gemaakt worden? zoja hoe kan ik dat dan het beste doen. gracias

    • Hoi Yolanda,

      Jouw bericht komt pas vandaag binnen bij me. Dus mijn excuses voor het latte reactie. Je begint altijd mijn 1 theelepel alcohol als de glazuur te waterig is. Het hangt af van hoe waterig het is kan je nog 2 theelepel alcohol toevoegen.

      Voor het fijnmalen adviseer ik zo’n keukenmachine geschikt om groenten etc.. fijn te malen. En ja je moet het helemaal fijnmalen want anders krijg je van die grote brokken cashew door je glazuur.

  7. hallo Wilma, ik kan een bolo di kashipete voor je maken. Wij kunnen de taart versturen, als je dit wil. voor meer info kan je contact met ons opnemen. info@cocinadesuku.nl en op onze site kan je foto’s vinden http://www.cocinadesuku.nl

  8. Weet iemand iemand die zo een taart voor me kan maken ?? Moet wel een beetje in de buurt van Maastricht zijn.

  9. Hoi Anita,

    Mijn naam is Ludinaira Roberto en ik ben de eigenaresse van Browny’s Cakes.
    De taart die je in beeld ziet komt van Browny’s Cakes.

    Ik ga je in het kort proberen uit te leggen hoe je de cashew glazuur zo glad kan krijgen.

    1. Ten eertse moet je de glazuur in delen op je taart zetten.
    2. De eerste keer zet je de glazuur en laat je de glazuur aan de zijkant druipen,
    3.Zorg daarna dat de taart overal bedekt is met de glazuur,
    4.Laat de glazuur even drogen (ongeveer 5 minuten,)
    5.Zet nu de tweede laag glazuur en met een opgewarmde spatel (zet een glas met warm water en waneer de spatel begin te plakken maak je het schoon en zet je het even in de glas met water en dan weer verder)strijk je de glazuur glad op de taart.

    Zo makkelijk! Tip: om echt een gladde cashew glazuur te krijgen, moet je je cashew noten echt fijn malen.

    Als je nog vragen hebt kan je mij gerust mailen naar info@brownyscakes.com of laat een bericht achter op mijn blog http://www.brownyscakes.blogspot.nl

  10. Kan men mij advies geven hoe ik deze cashuwpete glazuur zo glad mogelijk op de taart kan strijken. Want ik heb gemerkt dat als je die cashuwpete glazuur er warm op strijkt dat het aan de zijkanten gaat
    zakken

  11. heel goed

Geef hieronder een reactie.