Caribische roodbaars (Piska Kora)
Ingrediënten:
- 1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt
- 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder
- 1 grote gele paprika – in stukjes
- 3 tenen knoflook – fijngehakt
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen – uitgeperst
- 15 g verse korianderblaadjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan.
- Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Â Breng de puree op smaak met zout.
- Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.
- Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie.
- Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit.
- Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje.
- Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
- Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.
- Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.
- Tip: Hele dorade of zeebaars zijn ook goed op deze manier klaar te maken. Of maak eens eenpersoons pakketjes met visfilet.
Bron: Visrecepten.nl