Caribische Mango & Avocado maaltijdsalade
Ingrediënten:
Voor de salade:
- 300 gr voorgekookte garnalen
- 1 avocado
- 1 mango
- 1/4 deel van een middelgrote rode ui
- 200 gr cherry tomaten
- 1 grapefruit
Voor de dressing:
- 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap
- 1 rode chili peper (optioneel of naar eigen smaak toevoegen)
- 1 theelepel honing
- 50 ml olijfolie
- 1/4 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel gemalen zeezout
Bereidingswijze:
- De mango, grapefruit en avocado in stukjes snijden.
- De rode ui in kleine stukjes snijden.
- De garnalen, mango, grapefruit, cherry tomaten en rode ui in een kom doen en even mengen.
- Alle ingrediënten voor de dressing roeren in een aparte kom.
- De dressing dan mengen met de salade en even roeren.
- Als laatste de avocado er doorheen doen.
- Lekker met stokbrood.