Bonchi Kora (Rode Kidney Beans soep)
Ingredienten:
- 1 pond rode kidneybonen
- 1 pond varkensstaart
- 1 pond pekelvlees
- 1 grote ui (heel)
- 3 tenen knoflook, in stukjes gehakt
- 2 selderijstengels, in stukjes van 2 cm gesneden
- 1 theelepeltje nootmuskaat
- 1 theelepeltje suiker
- 1 theelepeltje boter
Bereidingswijze:
- Snijd de varkensstaart in stukjes van 2 cm.
- Snijd het pekelvlees in blokjes van 2 cm.
- Doe het vlees bij elkaar in een kom en dompel het onder in water. Laat het een nachtje in de koelkast staan.
- Haal de volgende ochtend het vlees uit het water.
- Doe de varkensstaart en het pekelvlees in een grote stoofpan en voeg vers water toe. Kook op gemiddelde temperatuur tot de varkensstaart mals is.
- Verwijder de varkensstaart uit de pan en laat het pekelvlees koken tot het gaar is.
- Het duurt wat langer tot het pekelvlees gaar is.
- Haal het pekelvlees uit de pan en zet het weg bij de varkensstaart. Proef het zoutgehalte van het water.
- Wanneer het water te zout is, verwijder dan 1 kopje water uit de pan en voeg 1 kopje vers water toe.
- Herhaal dit proces tot de smaak goed is.
- Voeg de bonen, de ui, de selderij, de nootmuskaat, de suiker en de boter toe en kook op gemiddelde temperatuur tot de bonen gaar zijn.
- Voeg al het vlees toe en kook tot het een soepachtige substantie is. Niet te waterig en niet te dik.
Bron: Curaçao.com
3 Comments