Banana Stoba met Funchi
Banana Stoba (Gestoofde banaan)
Ingrediënten:
- 1 pond pekelvlees
- 3 gele bakbananen
- ½ pond zoete aardappels
- ½ pond pompoen
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels boter
- 1 ui
- 2 stengels selderij, gesneden in reepjes van 2,5 cm lang
- 4 kaneelstokjes
- 10 pimentbessen/ ook wel: Jamaicaanse peperkorrels, heel
- 10 kruidnagels, heel
- (suiker, naar smaak)
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en dompel ze onder in water. Laat het geheel een nacht in de koelkast staan.
- Haal het geitenvlees de volgende ochtend uit het water.
- Doe het pekelvlees in een grote stoofpan, voeg water toe en kook het vlees op een gemiddelde temperatuur tot het zacht en soepel is. Zet opzij.
- Pel de bakbananen en snijd ze in stukjes van 3 cm. Ontvel de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm.
- Verwijder de harde schil, de zaadjes en de zaadlijsten van de pompoen en snijd in blokjes van 3 cm. Zet opzij.
- Verhit de olie en de boter in een grote stoofpan, fruit de ui en voeg de selderij, de kaneelstokjes, de pimentbessen en de kruidnagels toe.
- Voeg water en het vlees toe en kook 10 minuten, voeg vervolgens de bakbananen, zoete aardappels en pompoen toe.
- Kook op een gemiddelde temperatuur totdat de groenten gaar zijn. Als de saus te waterig wordt, haalt u de gare groenten eruit. Blijf zachtjes koken totdat het water indikt tot een zware saus.
- Voeg de groenten weer toe aan de saus en roer lichtjes.
- Voeg suiker naar smaak toe.
One Comment