Aros Moro (Arroz Moro)

Aros Moro (Arroz Moro)

Dit recept is voor 4 personen. Bron: Smulweb

Ingrediënten:

  • 250 gr gekookte zwarte bonen (vers gekookt, kookvocht bewaren of uit blik bijvoorbeeld donkerrode Kidneybonen) goed afspoelen in een zeef onder stromend water);
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie;
  • 1 ui, schoongemaakt en klein gesneden;
  • 2 tenen knoflook, schoongemaakt en klein gesneden;
  • 1 kleine groene paprika, zaden en zaadlijsten verwijderd, klein gesneden;
  • 1/2 promente, (spaanse peper) zaadjes verwijderd, heel fijn gesneden;
  • 2 eetlepels tomatenpuree;
  • 300 gr ongekookte witte rijst;
  • 1 eetlepel gehakte verse cilantro, (koriander);
  • 500 ml kookvocht van de bonen of water als er bonen uit blik zijn gebruikt;
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. In een braadpan de ui, knoflook, paprika en promente bakken tot ze gaar zijn.
  2. De tomatenpuree toevoegen en goed mengen.
  3. De bonen toevoegen en weer mengen.
  4. Dan de rijst, de cilantro (koriander) en het kookvocht of het water.
  5. Met deksel op de pan op een laag pitje de rijst droog laten koken. Afmaken met zout en peper.

 
Tags:

Geef hieronder een reactie.