Aros Moro (Arroz Moro)
Dit recept is voor 4 personen. Bron: Smulweb
Ingrediënten:
- 250 gr gekookte zwarte bonen (vers gekookt, kookvocht bewaren of uit blik bijvoorbeeld donkerrode Kidneybonen) goed afspoelen in een zeef onder stromend water);
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie;
- 1 ui, schoongemaakt en klein gesneden;
- 2 tenen knoflook, schoongemaakt en klein gesneden;
- 1 kleine groene paprika, zaden en zaadlijsten verwijderd, klein gesneden;
- 1/2 promente, (spaanse peper) zaadjes verwijderd, heel fijn gesneden;
- 2 eetlepels tomatenpuree;
- 300 gr ongekookte witte rijst;
- 1 eetlepel gehakte verse cilantro, (koriander);
- 500 ml kookvocht van de bonen of water als er bonen uit blik zijn gebruikt;
- zout en vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- In een braadpan de ui, knoflook, paprika en promente bakken tot ze gaar zijn.
- De tomatenpuree toevoegen en goed mengen.
- De bonen toevoegen en weer mengen.
- Dan de rijst, de cilantro (koriander) en het kookvocht of het water.
- Met deksel op de pan op een laag pitje de rijst droog laten koken. Afmaken met zout en peper.