Antilliaanse Rundvleessoep (Sopi Karni) – Speciaal recept van Didi

Antilliaanse Rundvleessoep (Sopi Karni) – Speciaal recept van Didi


Recept van Didi!

Ingrediënten:

  • ½ kg rundvlees in blokjes
  • 1 stuk mergpijp
  • 2 stuks bosui
  • 2 paprika (rood en geel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 gr. koriander
  • 750 gr. cassave
  • 600 gr. pompoen
  • 2 stuks groene bakbanaan
  • 3 stuks wortel
  • 4 a 5 stuks middelgroot aardappel
  • 1 blik hele mais (4 stuks in)
  • 2¾ liter water
  • Olijfolie
  • 2 bouillon blokjes groenten
  • 3 bouillon blokjes beef
  • 2 eetlepel ketchup
  • 1 zakje Continental Noodle Soup (zie foto)
  • Kruiden (knoflookpoeder, paprikapoeder, uipoeder, Complete Seasoning van Badia (groen), komijnpoeder,
  • ketjap manis)
  • 2 Stokbrood
  • 2 limoen
  • 1 Madame Jeanette
  • Grote soeppan



Bereidingswijze:

  1. Rundvlees wassen en in een kom bereiden met de volgende kruiden:
    ½ tl knoflookpoeder
    ½ tl paprikapoeder
    ½ tl uipoeder
    ½ tl komijnpoeder
    1 tl Complete Seasoning Badia
    3 el ketjap manis
  2. Snij de volgende groenten in de grote naar wens:
    2 bosui
    2 paprika
    1 ui
    7 gr. koriander
    2 teentjes knoflook
  3. Pak een grote soeppan, zet hem op hoog vuur en gooi 3 el olijfolie erin. Gooi vervolgens de gesneden groenten (stap 2),het vlees (stap 1) en de mergpijp in de pan. Laat deze ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Met een groot lepel deze af en toe roeren.
  4. Na 10 minuten mag hij op laagvuur. Gooi er 2¾ liter water in de pan en zet de deksel erop.
  5. In de tussentijd kan je de volgende groenten schoonmaken en in grove stukjes snijden:
    3 wortels (maak schoon en dan snijden)
    1 cassave (750 gram) (eerst stukjes snijden en dan schil eraf, voorzichtig harde schil)
    2 groene bak banaan (eerst in stukjes snijden en dan schil eraf)
  6. Gooi al deze groenten in de soeppan en zet er vervolgens 1 zakje Continental Soup, alle bouillon blokjes en 2 el ketchup erin. Roer de soep en laat deze ongeveer een uur lang op laagvuur koken. (af en toe roeren mag)
  7. In de tussentijd dat de soep aan het koken is kan je de volgende groenten al snijden en schoonmaken:
    4 Aardappel schillen en in 4 stukjes snijden
    600 gr. pompoen in stukjes snijden (mag met of zonder schil eigen keuze)
    blik mais open maken en ieder mais (4) in 3 stukjes snijden)
  8. Nadat het soep ongeveer een uur heeft gekookt mag deze laatste 3 groenten (aardappel, pompoen en mais) ook bij komen. Laat het soep nu nog 30 minuten tot 40 minuten koken op laag vuur. (af en toe roeren mag)
  9. Je soep is hierna klaar om geserveerd te worden. Op tafel kan je de stokbrood gesneden in een bak zetten en in een bordje 2 limoen in grove stukjes gesneden, 5 gr koriander fijn gesneden en 1 Madame Jeanette in grove stukjes (zonder pitten) gesneden zetten. De Madame Jeanette dus niet in de soep koken anders wordt het te heet! Eet Smakkelijk!

 

Geef hieronder een reactie.