Pastechi
Antilliaanse pasteitjes
Ingrediënten:
Voor het omhulsel:
- 500 gr tarwe- of patentbloem
- 16 gr bakpoeder (1 zakje bakpoeder)
- 2 eieren
- 50 gr margarine
- 1 eetlepel zout
- 200 ml water
Voor de vulling:
- 500 gr kippenvlees, gehakt, vis (tonijn) of geraspte kaas.
- specerijen
- ui
- tomaat
- paprika
- knoflook
- piccalilly
- kappertjes
- rozijnen
Ingrediënten:
Voor het omhulsel:
- 500 gr tarwe- of patentbloem
- 16 gr bakpoeder (1 zakje bakpoeder)
- 2 eieren
- 50 gr margarine
- 1 eetlepel zout
- 200 ml water
Voor de vulling:
- 500 gr kippenvlees, gehakt, vis (tonijn) of geraspte kaas.
- specerijen
- ui
- tomaat
- paprika
- knoflook
- piccalilly
- kappertjes
- rozijnen
Bereidingwijze:
- De vulling klaar maken naar eigen smaak met verse ingrediënten en laten afkoelen.
- Bloem en bakpoeder mengen in een kom en een kuiltje graven met een pollepel.
- De eieren in het kuil doen (wel breken natuurlijk).
- De zout, margarine en water toevoegen.
- Mengen tot het deeg loslaat van de kom en bolletjes maken van ± 15 gr.
- Met de deegroller de bolletjes plat maken, niet erg dun, ongeveer 1/2 cm.
- 1 eetlepel vulling erop zetten, omvouwen en dicht knijpen (met een vork).
- Pan met olie opwarmen op ± 160 graden en de pasteitjes gaar en lichtbruin bakken.
Recept Didi & Marly
4 Comments