Pastechi

Pastechi

Antilliaanse pasteitjes

Ingrediënten:

Voor het omhulsel:

  • 500 gr tarwe- of patentbloem
  • 16 gr bakpoeder (1 zakje bakpoeder)
  • 2 eieren
  • 50 gr margarine
  • 1 eetlepel zout
  • 200 ml water

 

Voor de vulling:

  • 500 gr kippenvlees, gehakt, vis (tonijn) of geraspte kaas.
  • specerijen
  • ui
  • tomaat
  • paprika
  • knoflook
  • piccalilly
  • kappertjes
  • rozijnen

Bereidingwijze:

  1. De vulling klaar maken naar eigen smaak met verse ingrediënten en laten afkoelen.
  2. Bloem en bakpoeder mengen in een kom en een kuiltje graven met een pollepel.
  3. De eieren in het kuil doen (wel breken natuurlijk).
  4. De zout, margarine en water toevoegen.
  5. Mengen tot het deeg loslaat van de kom en bolletjes maken van ± 15 gr.
  6. Met de deegroller de bolletjes plat maken, niet erg dun, ongeveer 1/2 cm.
  7. 1 eetlepel vulling erop zetten, omvouwen en dicht knijpen (met een vork).
  8. Pan met olie opwarmen op ± 160 graden en de pasteitjes gaar en lichtbruin bakken.

Recept Didi & Marly

 

 

4 Comments

Geef hieronder een reactie.