
Antilliaanse kip (Galina Stoba)
Ingrediënten:
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 kippenpoten zonder rugstuk (schaal 1 kg)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el gemalen komijn (djinten)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in stukjes
- 1/2 zak pruimen zonder pit
- 2 eetlepels kappertjes
- 50 g groene olijven
- 1 kippenbouillontablet
- 300 g witte rijst
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een grote braadpan.
- Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom.
- Voeg de uien, de knoflook en de komijn toe en bak 3 min. mee.
- Voeg de tomaten, de paprika’s, de pruimen, de kappertjes, de olijven en het bouillontablet toe.
- Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
- Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. 2.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de kip over 4 borden en serveer met de rijst
Bron: Smulweb