Antilliaanse kalkoen

Antilliaanse kalkoen

Ingrediënten:

  • 1 kleine kalkoen of 6 dijen of poten
  • 2 flinke uien
  • 1 citroen in schijfjes (optioneel)
  • 1 potje kappertjes (laten uitlekken)
  • 1 zakje pruimen
  • 1 zakje rozijnen
  • 250 gr boter
  • peper, zout
  • djintan
  • braadslede aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kalkoen in stukken en smeer die in met peper, zout en djintan.
  2. Leg op de bodem van de braadslede de helft van de boter in klontjes.
  3. Leg daarop de kalkoen, met erop en ertussen de rest van de ingrediënten.
  4. Verdeel er de rest van de boter in blokjes over.
  5. Dek het geheel af met aluminiumfolie.
  6. Laat de kalkoen in de oven op 180° C ± 3 uur gaar worden.

Recept van Didi & Marly

 

 

Geef hieronder een reactie.