Antilliaanse kalkoen
Ingrediënten:
- 1 kleine kalkoen of 6 dijen of poten
- 2 flinke uien
- 1 citroen in schijfjes (optioneel)
- 1 potje kappertjes (laten uitlekken)
- 1 zakje pruimen
- 1 zakje rozijnen
- 250 gr boter
- peper, zout
- djintan
- braadslede aluminiumfolie
Ingrediënten:
- 1 kleine kalkoen of 6 dijen of poten
- 2 flinke uien
- 1 citroen in schijfjes (optioneel)
- 1 potje kappertjes (laten uitlekken)
- 1 zakje pruimen
- 1 zakje rozijnen
- 250 gr boter
- peper, zout
- djintan
- braadslede aluminiumfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de kalkoen in stukken en smeer die in met peper, zout en djintan.
- Leg op de bodem van de braadslede de helft van de boter in klontjes.
- Leg daarop de kalkoen, met erop en ertussen de rest van de ingrediënten.
- Verdeel er de rest van de boter in blokjes over.
- Dek het geheel af met aluminiumfolie.
- Laat de kalkoen in de oven op 180° C ± 3 uur gaar worden.
Recept van Didi & Marly