Antilliaanse Crème Brûlée (Kesio)

Antilliaanse Crème Brûlée (Kesio)

De Kesio is van oorsprong een Venezolaans recept maar is in de Antilliaanse keuken omarmd als eigen.

Ingrediënten:

  • 1 liter koffiemelk
  • 400 gram suiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 2 eetlepels witte rum
  • 8 grote eieren

Bereidingswijze:

  1. Beng 6 eetlepels suiker in een aluminium vorm (van ca. 24 cm) op een laag vuurtje aan de kook. Laat dit koken tot het een goudbruine karamel wordt. Niet te lang laten koken anders smaakt het bitter.
  2. De vorm draaien zodat de bodem en de wanden van de vorm met de karamel bedekt worden. Laat de karamel afkoelen en het wordt vanzelf hard en gaat kraken.
  3. Giet de melk in een pan en breng het aan de kook.
  4. Klop de eieren (met een eiklopper) los met de suiker in een grote kom.
  5. Voeg al roerend beetje bij beetje de hete melk toe. En goed blijven kloppen.
  6. Voeg de vanille en witte rum toe en nog heel even kloppen.
  7. Giet het mengsel door een zeef in de vorm en bedek de vorm met een stukje aluminium folie.
  8. Zet de vorm in een grotere pan gevuld met water tot 2/3 hoog (au bain marie) in de voorverwarmde oven.
  9. Na de baktijd de Kesio goed laten afkoelen in de vorm en zet het daarna in de koelkast voor enkele uurtjes of overnacht.
  10. Daarna de rand met een mes los snijden en de Kesio op een diepe schaal omkeren.
  11. Garneer de Kesio met vruchten op stroop (ananas, perzik, mandarijn etc.) naar smaak.
  12. Oven: 180 graden C. Tijd: ca. 2,5 uur. Tip: Voor extra smaak kan men ananas aroma toevoegen.

Bron: Desiree Da Costa Gomez

 


 

8 Comments

Laat een reactie achter bij Math.Reactie annuleren