Antilliaanse botertaart (Bolo di Manteka)

Antilliaanse botertaart (Bolo di Manteka)

Ingrediënten:

  • 500 gram (patent of tarwe)bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 500 gram boter
  • 450 gram witte suiker
  • 10 eieren
  • 4 theelepel vanille aroma

Bereidingswijze:

  1. Klop de boter en de suiker eerst fijn. De eieren daarna apart kloppen totdat het schuimig is geworden.
  2. Dan de opgeklopte eieren goed mengen (mixen) met de botermengsel.
  3. De vanille aroma kan aan het geheel toegevoegd worden.
  4. De bloem en de bakpoeder eerst zeven en daarna beetje bij beetje toevoegen aan de botermengsel.
  5. Het beslag in een ingevet bakvorm (28 cm) gieten en in een voorverwarmde oven laten bakken op 175 graden voor ongeveer 1 uur a 1,5 uur.
  6. Als een satéprikker schoon uit de taart komt, is ze klaar – anders nog eventjes laten staan.
  7. De taart laten afkoelen en eventueel decoreren met icing of fondant (zie foto’s).

 

4 Comments

  1. Goedemiddag, hoe maken jullie de icing? Vaker gegeten , erg lekker! hebben jullie daar ook een recept van?

  2. Ingrid Sprockel says:

    Als ze het doen volgens het recept, Tremendo

  3. Goedemiddag Wat voor boter kan ik het beste gebruiken voor deze taart

Geef hieronder een reactie.