Posted on 24 november 2013 by Antilliaansekeuken.nl in Taarten
Ingrediënten:
- 500 gram (patent of tarwe)bloem
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 500 gram boter
- 450 gram witte suiker
- 10 eieren
- 4 theelepel vanille aroma
Bereidingswijze:
- Klop de boter en de suiker eerst fijn. De eieren daarna apart kloppen totdat het schuimig is geworden.
- Dan de opgeklopte eieren goed mengen (mixen) met de botermengsel.
- De vanille aroma kan aan het geheel toegevoegd worden.
- De bloem en de bakpoeder eerst zeven en daarna beetje bij beetje toevoegen aan de botermengsel.
- Het beslag in een ingevet bakvorm (28 cm) gieten en in een voorverwarmde oven laten bakken op 175 graden voor ongeveer 1 uur a 1,5 uur.
- Als een satéprikker schoon uit de taart komt, is ze klaar – anders nog eventjes laten staan.
- De taart laten afkoelen en eventueel decoreren met icing of fondant (zie foto’s).
Gerelateerd
4 Comments