Zelf Antilliaanse Pika maken

Zelf Antilliaanse Pika maken

Ingrediënten

  • 4 grote uien
  • 1 a 2 Madame Jeanette pepers (of andere verse pepers)
  • Versgemalen (zwarte) peper
  • Witte natuurazijn
  • 1 of meer glazen potjes met schroefdop (bijvoorbeeld jampotje of pindakaaspotje)



 

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verwijder de zaadjes van de Madame Jeanette (of andere verse) peper en snij ze repen. Pas op dat je je ogen daarna niet aanraakt, ze zijn zeer pikant.
  2. Meng uien en pepers door elkaar een doe alles in schone potten. De potten goed vullen.
  3. Doe wat azijn met een heel klein beetje water in een steelpannetje en kook dit even. (Neem de hoeveelheid azijn die je nodig denkt te hebben om de pot te vullen). Doe er een heel klein beetje gemalen peper bij en giet de hete azijn in de potten over de uien en pepers.
  4. Laat alles afkoelen en sluit dan de potten. Je kunt de potten lang (circa 4 weken) goed houden in de koelkast. Laat ze wel 1 a 2 dagen met rust zodat de uien pikant worden.
  5. Om fijnere Pika te maken kan je het geheel met een staafmixer verfijnen (zie voorbeeldfoto).

Bron foto en voor het recept in het Engels : Caribbeanspicegirl.com

 

Geef hieronder een reactie.