Upside Down Ananas Cake (variatie)

Upside Down Ananas Cake (variatie)

Ingredienten:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 175 gram rietsuiker
  • 1 blikje ananasplakken
  • 1 blikje kersen



Bereidingswijze:

  1. Smeer de bodem van de cakeblik met boter in en strooi een beetje rietsuiker over.
  2. Bekleed de cakebodem zoveel mogelijk met de ananasringen en de kersen en leg een paar kersen in het midden van de ananasschijf. Het vruchtensap uit de ananasblikje niet weggooien.
  3. Roer de boter samen met de suiker in een aparte kom tot het geheel romig eruit ziet. Gebruik een mixer hiervoor.
  4. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Roer de bloem en bakpoeder goed door de massa. Voeg een half kopje van het vruchtensap toe.
  5. Het geheel in het cakeblik over de ananas heen gieten en circa 40 – 50 minuten goudgeel en gaar bakken in een matig warme oven (tussen  de 140 – 160 graden, de oven voorverwarmen).
  6. Na het bakken de cake op een schaal omkeren en laten afkoelen. Eetsmakkelijk!
  7. Zie onderstaande video voor meer Caribische variaties! Deze Jamaicaanse mevrouw voegt ook geraspte kokos in het beslag.

Bron recept: De Caribische Keuken – Ilse-Marie Dorff

 

One Comment

  1. Strella says:

    Wordt de bolo zoals origineel lekker hoog of moet ik dit recept daarvoor verdubbelen en hoe lang dan in oven? Alvast hartelijk bedankt!

Geef hieronder een reactie.