Sopito di KoKo (Kokos Soep) een recept dat al over 100 jaar bestaat!

Sopito di KoKo (Kokos Soep) een recept dat al over 100 jaar bestaat!

Dit recept is gegeven door Yvonne Troeman ook bekend als Yvonne di Plaza. Het is een oude recept dat al over 100 jaar bestaat en overgedragen is aan haar door haar oma, bekend als Shon Nini.

Benodigdheden:

  • Droge kokosnoten
  • Keukendoek
  • Uien
  • Tomaten
  • Selderij
  • Paprika
  • Olie
  • Tomatenpasta
  • Vis (Snoek)
  • Kip bouillon
  • Maismeel (Funchi)
  • Varkens staart (Rabu)
  • Mixed Sea Food

Maak de droge kokosnoten open en gooi het kokoswater weg. Haal de witte kokosvlees eruit, was het goed en snij het dan in kleine stukjes. Stop de stukjes kokos in een blender zodat het geraspte kokos wordt. Daarna gooi je er voldoende water over heen totdat het melkachtig wordt.

Giet het melkachtige kokos in een keukendoek met daaronder een kom om het vocht te vangen. Zorg er daarna voor dat je het keukendoek met het kokos erin goed knijpt totdat al het water/melkachtige kokos eruit komt. Het moet geheel droog en wit blijven. Dit laat je dan apart staan. Het water/melkachtige kokos moet je ook bewaren en apart laten staan.

Snij uien, tomaten, selderij en paprika (naar wens kunt u altijd nog andere soorten groenten bijvoegen) in kleine stukjes. Zet een pan op de stoof met een klein beetje olie. Wanneer de olie goed verhit is voeg je de gesneden groenten toe in de pan. Laat het even koken en voeg daarna wat tomatenpasta in totdat het een saus wordt. Daarna voeg je het water/melkachtige kokos in de saus en wordt het een soep. Hierbij voeg je het vis (Snoek) nadat het geheel is schoongemaakt in de soep, zodat de soep de smaak van de vis meekrijgt. Daarna haal je het vis eruit maakt het schoon en laat het even apart staan. Laat de soep koken en voeg er kip bouillon aan toe voor meer smaak.

Een beetje maismeel (funchi) in een kom strooien, water toevoegen en roeren totdat je een soort van harde funchi deeg hebt. Deze funchi deeg voeg je dan toe aan de soep, tegelijkertijd dat je de funchi deeg aan de soep toevoegt, draai je de soep zodat het goed mengt. Wanneer de soep dik is geworden voeg je de vis eraan toe samen met gekookte varkens staart (Rabu) en Sea Food mix. Laat het even koken zodat alles een geheel wordt met de kokos smaak. Bij het proeven moet je dan ook echt de kokos smaak proeven.

 

kokosnoten



 

Geef hieronder een reactie.