Sopi di Pampuna (Caribische pompoensoep)

Sopi di Pampuna (Caribische pompoensoep)

Ingrediënten:

  • 800-1000 gr pompoen
  • 2-3 eetlepels cocosolie (of olijfolie)
  • 400 ml cocosmelk
  • 500 ml water
  • 1 fijn gehakte middelgrote ui
  • 2 fijn gehakte knoflooktenen
  • 1 selderij takje in stukjes gesneden
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • halve theelepel vers geraspte gember (of gemberpoeder)
  • 1 groentebouillontablet (of vleesbouillon)
  • zout en peper naar eigen smaak
  • halve madam Jeanette (of tabascosaus naar eigen smaak)
  • Optioneel: 250 gr pekelvlees (zoutvlees)
  • Optioneel:1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • Optioneel: verse peterselie

Bereidingswijze:

  1. De pompoen schillen en in stukjes snijden (pitten en draderige binnenkant verwijderen).
  2. De fijn gehakte ui, knoflook, selderij en Madam Jeanette voor een paar minuten in de cocosolie fruiten op laag vuur in een diepe pan.
  3. De gember en kerriepoeder toevoegen tijdens dit proces.
  4. Daarna de stukjes pompoen toevoegen in de pan en even laten smoren op laag vuur.
  5. Nu de cocosmelk, het water en de groentebouillontablet toevoegen en het geheel laten koken voor ongeveer 25 minuten.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak (met een paar druppels tabasco als je geen Madam Jeanette hebt gebruikt) peper en zout.
  7. Optioneel: voeg de pekelvlees (zoutvlees) toe na pureren van de soep.
  8. Optioneel: roer de crème fraîche los met een lepeltje voor een nog smeuïger soep.
  9. De soep garneren met selderijblaadjes (of verse peterselie)
  10. Serveren met geroosterd brood.


 

3 Comments

Laat een reactie achter bij EstherReactie annuleren