Sopi di Karni

Sopi di Karni

Ingrediënten:

Deel 1:

    • 500 g soepvlees (rund) of schenkel
    • 2 mergpijpjes
    • 1 citroen
    • 2 1/2 l water
    • 1 ui
    • 1 wortel, geschild
    • 1 stengel selderij
    • 7 kleine (vlees)bouillonblokjes
  • 10 peperkorrels

Deel 2:

    • 1 ui, fijngesneden
    • 5-6 takjes bladselderij
    • 1/2 paprika, fijngesneden
    • 2 laurierblaadjes
    • 3 wortels, geschild, in stukjes van 2 cm
    • 2 maiskolven (elk in 6 stukken)
    • 3 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken*
    • 1 Madame Jeanette peper
    • 300 g pompoen, geschild en in stukken
    • 1 bakbanaan (niet te rijp), in plakken van 2 cm
    • 1 tl Italiaanse kruiden
    • 3-4 takjes verse tijm
    • 1/2 tl komijnpoeder
    • 50 g vermicelli
    • beetje koenjit of tomatenpuree
  • * of: 1 aardappel, 1 zoete aardappel en cassave

Bereidingswijze:

  1. Was het vlees en de mergpijpjes goed met koud water en citroensap. Daarna met ruim koud water opzetten, aan de kook brengen, dan het vlees weer spoelen in koud water.
  2. Maak de pan schoon en doe het vlees met 2 1/2 l water in de pan.
  3. Snijd de uien in vieren. Snijd de wortel en de selderij in stukken van 10 cm. Voeg toe aan water en vlees.
  4. Voeg de bouillonblokjes en peper toe. Doe er een lege eierdop van een rauw ei bij, dit is tegen het blind slaan van de bouillon. Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur zachtjes koken, tot het vlees van de botten loslaat.
  5. Haal het vlees uit de pan en zoek het af. Snijd het vlees in stukjes en gooi vet en rommel weg
  6. Zeef de bouillon en doe ui, wortel, selderij en peperkorrels weg.
  7. Voeg ui, bladselderij, paprika, laurierblad, wortel, maiskolf*, aardappelen en de hele Madame Jeanette toe en gedurende 5 minuten laten koken.
  8. Pompoen, bakbanaan, kruiden en vermicelli toevoegen en nog 15 minuten laten doorkoken. Voor een pittige soep kan de Madame Jeanette de laatste minuten van het koken worden gekneusd ( wordt snel heet!).
  9. Verwijder de mergpijpjes en de Madame Jeanette. Breng op kleur met koenjit of tomatenpuree. Serveer met funchi of stokbrood.
  10. * bij gebruik van verse mais de maiskolf al tijdens het trekken van de bouillon gedurende de laatste 20 minuten meekoken.


 

One Comment

Geef hieronder een reactie.