Ponche Crema

Ponche Crema

Ponche Crema lekker voor de feestdagen!

Ingrediënten:

  • 5 verse eieren
  • 2 blikken gecondenseerde melk (blikken van 397 gram)
  • 2 eetlepels vanille essence
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 cup Caribbean rum (250 ml)
  • 1 of 2 lege plastic flessen

Bereidingswijze:

  1. De eierdooiers scheiden van de eiwitten en de eierdooiers goed kloppen (met een mixer) totdat de eigeur verdwenen is.
  2. De eiwitten worden niet gebruikt voor dit recept.
  3. Langzaam de gecondenseerde melk erbij schenken, de vanille essence en de nootmuskaat toevoegen en nog even zo’n 10 minuten blijven kloppen.
  4. De Caribbean rum bij kleine beetjes erdoorheen kloppen.
  5. De Ponche Crema in lege goed schoongemaakte flessen overgieten en afgesloten bewaren in de koelkast.
  6. Een dag voor gebruik maken en met ijsklontjes serveren in een glas. Zie foto.

Bron recept: Smullen op z’n Antilliaans

 

3 Comments

  1. Awesome….great

  2. Hoe lang kan ik dit in de koelkast bewaren?

  3. I like this page

Geef hieronder een reactie.