Pan Bolo (Brood pudding)

Pan Bolo (Brood pudding)

Ingrediënten:

  • 25 gr boter
  • 8 oude witte boterhammen
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 5 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels sukade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C en vet 4 ovenvaste schaaltjes met wat boter in.
  2. Week de boterhammen in de melk en prak ze met een vork fijn.
  3. Roer de bloem met het bakpoeder, de helft van het kaneelpoeder en 2 eetlepels suiker door elkaar, voeg dit mengsel met het ei, het citroensap, de rozijnen en de sukade aan het broodmengsel toe en roer het goed door.
  4. Verdeel het broodmengsel over de schaaltjes, bestrooi het met de rest van de suiker en het kaneelpoeder en verdeel er de rest van de boter over.
  5. Bak de broodtaartjes in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Serveer met een bolletje ijs of een paar parten mango.

Recept Didi & Marly

 

 

2 Comments

  1. wat is sukade

    • Antilliaansekeuken.nl says:

      Sukade is de gesuikerde schil van de vrucht van de sukadeboom. Sukade is een citrusvrucht, die ook wel cederappel, cedercitroen of muskuscitroen genoemd wordt. De vrucht bestaat grotendeels uit schil, en lijkt wel wat op een citroen of sinaasappel. Sukade wordt veel gebruikt in onder andere vruchtenbrood, pudding en koekjes.

Geef hieronder een reactie.